Atklājiet gatavošanas mākslu!
Mainiet ēdiena gatavošanas paradumus!
Izveidojiet labas garšas un sātīgu ēdienu gatavošanas tehnoloģiju!
1. VEĢETĀRĀS SVIESTMAIZES AR BIEŠU HUMUSU

SASTĀVDAĻAS:
Biešu humusam (250 ml):
1 konservu bundža (250 g) vārītu turku zirņu
2 ēd. k. „Supergarden“ aukstumā žāvētu biešu pulvera (vai 2 vārītas vidēja izmēra bietes)
2 ēd. k. sezama pastas („Tahini“)
2 ķiploku daiviņas (pēc izvēles)
½ citronu sulas
3 ēd. k. olīveļļas
½ tēj. k. sāls
¼ tēj. k. drupināti melnie pipari
¼ tēj. k. malta kumīna
Ūdens
Pasniegšanai:
olīveļļa
svaigi garšaugi
svaigi malti melnie pipari
grauzdētas sezama sēklas
Sviestmaizei:
4 šķēles rupjmaizes
smērējamais sieriņš ar zaļumiem (piem., „Philadelphia“)
biešu humuss
½ avokado
Sauja rukolas (vai citu iecienītu zaļo salātu)
dažas gurķu šķēlītes
Pagatavošana:
Sagatavojiet humusu. Turku zirņus izberiet no skārdenes un ļoti labi nosusiniet. Atbrīvojiet no miziņām, saspiežot starp diviem pirkstiem.
Visas sastāvdaļas saberiet blendera traukā un sasmalciniet līdz viendabīgai masai.
Ja izveidojas pārāk biezs humuss, pievienojiet nedaudz ūdens - tikai tik daudz, lai būtu pareiza konsistence.
Pārlieciet humusu bļodā, pirms pasniegšanas pārlaistiet ar olīveļļu un izrotājiet ar garšvielu zaļumiem, melnajiem pipariem un sezama sēklām.
Humusu var uzglabat ledusskapī nosegtā traukā līdz 4 dienām.
Pagatavojiet sviestmaizes. Maizi sagrauzdējiet tosterī vai cepeškrāsnī.
Divas maizes šķēles bagātīgi apsmērējiet ar kausēto sieru un biešu humusu.
Uzlieciet virsū plānas avokado šķēlītes, garšvielu zaļumus un pāris gurķu ripiņas. augšu.
Katru sviestmaizi apklājiet ar otru maizes šķēli. Pasniedziet tūlīt.
2. KRAUKŠĶĪGI SALDIE KARTUPEĻI AR JOGURTA UN DIĻĻU MĒRCI

SASTĀVDAĻAS:
Kartupeļiem:
4 mazi saldie kartupeļi
1 ēd.k. eļļas
1 ēd.k. kartupeļu cietes
½ tējk. ķiploku pulvera
½ tējk. maltas paprikas
Šķipsniņa piparu
½ tējk.sāls
Mērcei
3 ēd.k. grieķu jogurta
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. diļļu/der svaigas vai aukstumā žāvētas “Supergarden” dilles
Nedaudz citrona sulas
Pagatavošana:
Kartupeļus nomazgā, bet nemizo. Sagriež plakanos salmiņos. Ieber dziļā bļodā un aplej ar aukstu ūdeni uz 30 minūtēm. Šī darbība nav obligāta, bet tas palīdz izcept kraukšķīgus kartupeļus, jo mērcēšanas laikā tiek noņemts cietes pārpalikums. Bet, ja Jūs steidzaties, to patiešām var nedarīt!
Kartupeļu salmiņus nosusiniet ar papīra dvieļiem, samaisiet kopā ar eļļu. Iejauciet kartupeļu cieti, ķiploku pulveri, paprikas pulveri un piparus. Pacentieties labi samaisīt, lai visi kartupeļi būtu vienmērīgi pārklāti. Sāli nekaisām, - to uzkaisīsim beigās. Arī tas palīdz izcept kartupeļus kraukšķīgus.
Kartupeļus ieliekam cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Salmiņi jāsaliek tā, lai tie nepieskartos viens otram - tas palīdzēs īsā laikā izcept kartupeļus kraukšķīgus.
Cepiet ar ieslēgtu ventilatoru pie 180 grādiem 30 minūtes, paplāti lieciet cepeškrāsns vidū. Ceptos kartupeļus pārkaisa ar sāli. Pirms tam nogaršojiet, cik daudz sāls būtu nepieciešama.
Tad pagatavojam mērci, sajaucot visas sastāvdaļas bļodā.
Pasniedziet ceptos kartupeļus ar sagatavoto mērci.
3. BIEŠU LATTE

SASTĀVDAĻAS:
Biešu pulveris | 1tējk. Supergarden
Mandeļu piens | 200ml
Medus vai cits saldinātājs | 1tējk. vai kanēlis pēc garšas | šķipsniņa.
Pagatavošana:
Uzsildām pienu mikroviļņu krāsnī vai traukā uz plīts, bet vārīt nedrīkst.
Izlejam tasēs, pieberam biešu pulveri un kanēli, saldinām pēc vajadzības un samaisām.
Pasniedzot, izgreznojam ar kanēli un lavandas ziediņiem.